Waterlekkages in Zaanstad

Loodgietersbedrijf voor Zaanstad en omgeving

Lekkage in Zaanstad?

Een lekkage in je woning in Zaanstad komt vaak onverwachts en is erg vervelend. Behalve waterschade zorgt lekkage ook voor vlekken en nog erger schimmelplekken. Hoe lekkages ontstaan en hoe deze te verhelpen lees je op deze pagina.

Offerte aanvragen? dat kan natuurlijk ook. Via onderstaande knop kun je geheel vrijblijvend een offerteaanvraag indienen.

Voorkom onnodige hoge kosten en schakel gelijk een loodgieter in voor het opsporen herstellen van een lekkage.

Snel lek gevonden door middel van speciale apparatuur

Een lekkage is erg vervelend en nog veel vervelender is de oorzaak opsporen. Waterlekkage is lastig omdat water altijd zijn weg vind via kleine openingen en kieren. De plek waar het water naar buitenkomt kan in de buurt van de lekkage zitten, maar is dat vaak niet. Met speciale apparatuur kunnen we snel de oorzaak achterhalen. Met onze lekdetectie middelen is een lekkage snel gevonden. Een voorbeeld van een lekdetectie methode is bijvoorbeeld de rooktest of de endoscoop. Door het gebruiken van deze methodes is een lekkage snel gevonden en opgelost.

Dak lekkage plat dak?

Een veel voorkomende lekkage is lekkage via het dak. Een plat dak is voorzien van een dakbedekking die zorgt voor afdichting. Als de dakbedekking niet goed is aangebracht kan er na verloop van tijd lekkage ontstaan. Doordat een dakbedekking in banen wordt aangebracht kan er bij de overgang van de banen lekkage ontstaan. Een andere veel voorkomende oorzaak is achterstalling onderhoud en verstopte hemelwater afvoeren. Als een hemelwater afvoer verstopt zit dan heeft dat vaak te maken met vuil (bladeren en takken) die voor de afvoer zitten, hierdoor kan het water niet goed weglopen en hoopt het water zich op. Op een gegeven moment komt het water zo hoog dat het over de hoogste rand van de dakbedekking komt en zo ontstaat er ook lekkage.

Dak lekkage schuin dak?

Een schuin dak is minder gevoelig voor lekkage, maar ook hier komt het weleens voor. Een reden is dat de dakpannen niet op de goede plek liggen en er openingen tussen de dakpannen ontstaan. Dakpannen kunnen bijvoorbeeld door een harde wind (storm) verschuiven. Veroudering van dakpannen kan er ook voor zorgen dat er water naar binnen komt, Hel oude dakpannen worden poreus en dichten niet meer af. Het kan ook zijn dat er een dakkapel op het dak is aangebracht en dat er waterlekkage ontstaat tussen de overgangen van dakkapel naar dak.

Lekkage via schoorsteen?

Als er tijdens een storm water via de schoorsteen naar binnen komt hoeft er niet perse sprake te zijn van lekkage. Het kan zijn dat de regen door de wind in de pijp van de schoorsteen terecht komt. Is er geen sprake van storm en er komt water via de schoorsteen naar binnen of er zijn waterkringen te zien in het plafond. Dan is de kans groot dat de afdichting van de schoorsteen op het dak niet in orde is. De randen en voegen van de schoorsteen kunnen verouderen en daardoor kan regenwater via de loodslabben naar binnen treden.

Lekkage in douche of badkamer?

Lekkage in een douche of badkamer kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er een leiding lekken en zal dit door middel van een natte plek in de muur naar buiten komen. Het kan ook zijn dat een aansluiting van een kraan lek is. Slechte kitranden zijn ook vaak de oorzaak van een lekkage. Waterlekkage in een badkamer of douche zijn erg vervelend omdat in deze natte ruimtes na verloop van tijd schimmel ontstaat.

Loodgieter Zaanstad expert voor Zaandam en omgeving

LEIDINGWERK

Verplaatsten of aanleggen van nieuw leidingwerk is echt vakwerk. Bij het verbouwen van een badkamer of keuken dient het leidingwerk te worden aangepast. denk daarbij aan leidingen voor koud water, warm water en gas. Ook de afvoerleidingen zullen in veel gevallen anders geplaatst moeten worden. Onze monteurs werken uitsluitend met de beste materialen en apparatuur.

Loodgieter Zaandam en Zaanstad

LEKKAGES

Lekkages zijn erg vervelend en kunnen veel schade veroorzaken. Daarom is het van belang om lekkages snel op te sporen en te verhelpen. Met speciale apparatuur en camera’s kunnen we de lekkage vinden en met een passende oplossing de lekkage verhelpen.

Expert in loodgieterswerk Zaanstad

ONDERHOUD

Uw CV-ketel wordt dagelijks gebruikt voor het voorzien van warm water en de verwarming van uw huis. U zit er niet op te wachten dat uw CV-ketel het laat afweten en wilt graag dat in geval van storing of defect dat de CV-ketel zo snel mogelijk weer werkt. U kunt zelf een aantal checks doen om de CV-ketel weer aan de praat te krijgen, hoe u dat doet kunt in de volgende video bekijken. Heeft dit niet geholpen? neem dan contact op met de Loodgieter voor Zaanstad en omgeving. Wij sturen direct één van onze experts naar u toe.

Loodgieter Zaanstad expert voor Zaandam en omgeving

SANITAIR

Sanitair monteren en afwerken is voor ons dagelijkse routine. Verwijderen van een wasbak en en nieuwe wasbak plaatsen, kranen monteren, douchecabine of badkuip plaatsen, we kunnen het allemaal. Complete badkamer renovatie? geen probleem, wij nemen al het werk uit handen en zorgen dat de opdracht snel en op tijd af is.

Loodgieter Zaandam en Zaanstad

GAS

Gasleiding vervangen of nieuwe gasleiding laten aanleggen is alleen weggelegd voor echte vakmensen. Werkzaamheden aan gasleidingen kunnen alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde bedrijven. Niet goed aangelegde leidingen kunnen gaan lekken op de aansluitingen en dit is levensgevaarlijk met vergiftiging of ontploffing als gevolg. Schakel daarom altijd een gecertificeerd loodgietersbedrijf in.

Expert in loodgieterswerk Zaanstad

VERSTOPPING

Verstopping in je afvoer of riool komt meestal onverwachts en is erg vervelend. Een toilet dat volloopt omdat het water niet weg kan of een gootsteen waar het water in blijft staan, het komt iedereen bekend voor en iedereen heeft er weleens mee te maken. Wat doe je in zo’n situatie? Natuurlijk dé specialist bellen. Een loodgieter heeft ervaring met het ontstoppen van een afvoer of riool. Schakel ons daarom direct in en we zijn snel ter plekke om je te helpen.